Referenties en mooie voorbeelden van kleine en grote projecten

U wilt ongetwijfeld weten of wij ons werk goed doen. Daarom ziet u op deze pagina een aantal referenties en voorbeelden van door ons uitgevoerde projecten. Wilt u daar het fijne van weten, dan brengen wij u graag in contact met de betreffende klanten (zo hoort u het van hen zelf…). Omdat wij onze opdrachtgevers niet zomaar met naam en toenaam op deze website willen vermelden, kunt u hiervoor contact met ons opnemen.

KLETSNAT HUIS WORDT DROGE VAKANTIEWONING

De eigenaren van een nog jong vakantiehuis in de gemeente Rendeux vroegen ons om de buitenmuur op te knappen (het stucwerk onderaan de muur te vervangen). Wij stelden voor om het echte probleem, optrekkend vocht, voor altijd te verhelpen. Door de aanleg van een drainage rond het huis werd dit gerealiseerd. Om de kosten te beperken en de schade te camoufleren hoogden we de tuin op, waardoor het er nu allemaal als nieuw uitziet.

Grondwerk voor een vakantiehuis in de Ardennen: l'Arden'aide realiseert het
Schade door optrekkend vocht

GESLAAGD: RENOVATIE EN OPKNAPBEURT GROTE GÎTE

Toen de huurders van hotel La Commanderie des Ardennes het pand verlieten, bleek het volledig uitgewoond te zijn. Omdat de eigenaar er een zeer grote gîte van wilde maken, vroeg hij ons om het gebouw waar nodig te renoveren zodat het snel ‘in de verhuur’ kon. Na drie maanden zwoegen, waren we klaar. U kunt de gîte nu met een gerust hart huren.

Beheerder gevonden voor een gîte in de Ardennen
Vakantievilla in de regio Marche-en-Famenne

GEVONDEN: EEN BEHEERDER DIE PERFECT BIJ DE VILLA PAST

Wij krijgen regelmatig het verzoek om – netjes betaald – op zoek te gaan naar een goede, tweetalige beheerder voor een vakantiehuis of gîte. Zoals gebruikelijk, vonden wij de ‘perfect match’.  Maar omdat iedereen in de Ardennen op zoek is naar zulke beheerders, waren we daar een paar weken druk mee…

ILLEGALE AANBOUW PROBLEEMLOOS GELEGALISEERD

Wie een huis en/of terrein koopt in de Ardennen, moet beseffen dat het lang niet altijd duidelijk is wat er nu wel of niet aan het huis en/of het bijbehorende terrein klopt (omdat er soms geen of soms alleen stokoude bouwtekeningen en incomplete of incorrecte notariële documenten worden verstrekt). Mede omdat er hier nogal wat zaken onduidelijk zijn, assisteren wij kopers en eigenaren bij de aanvraag van vergunningen en de legalisatie van hun illegaal verbouwde of gebouwde huizen. Bij dit vakantiehuis in de regio Beffe is het ons in elk geval zonder problemen en tegen relatief lage kosten gelukt om de eigenaar en eigenaresse gelukkig te maken…

Illegale aanbouw? l'Arden'aide helpt met de regularisatie
De illegaal aangebouwde veranda aan de voorkant van het huis
Illegale aanbouw? l'Arden'aide helpt met de regularisatie
Ook de ramen waren niet conform de verstrekte bouwtekeningen

AAN DE SLAG VOOR 44 HUISEIGENAREN....

Wij verzorgen, onder andere, ook het technisch beheer voor de VVE van een kleinschalig opgezet vakantiepark vlakbij Hotton, waar veel zaken nog verbeterd kunnen worden. Wij doen dit stap voor stap, bovendien helpen wij – met veel plezier – natuurlijk ook met onderhoud en reparaties.

Alle reparaties van de vakantiehuisjes: l'Arden'aide helpt in de Ardennen
l'Arden'aide assisteert de VVE met reparaties en onderhoud

KLAAR VOOR DE VERKOOP

Sommige Waalse makelaars vinden het geen probleem om een huis ‘vies’ en met duidelijk zichtbare gebreken te verkopen. Onze opdrachtgever, een gerenommeerde drietalige makelaar, begrijpt dat huizenzoekers makkelijker over de streep worden getrokken als het er allemaal prima verzorgd en netjes uitziet. Wij frissen de huizen (en kasteeltjes…) voor hem op, verhelpen mankementen, geven daar waar dat nodig is een lik verf en maken het geheel weer presentabel zonder dat dit veel geld kost.

WIJ WERKEN OOK IN DE TUIN EN ONDER
DE GROND...

Met l’Arden’aide beperken wij ons niet tot onderhoud, renovatie en verbouwing van gîtes en (vakantie)huizen alleen. Wij leggen bijvoorbeeld ook tuinen aan, evenals terrassen, petanquebanen en parkeerplaatsen – bovendien duiken wij regelmatig onder de grond voor de aanleg van drainagesystemen en septische putten.

CHAMBRE D'HÔTES COMPLEET GETRANSFORMEERD

Een van onze assistenten is de trotse eigenaar van een chambre d’hôtes die wij van top tot teen hebben verbouwd. Dat het pand aan een forse renovatie toe was, zal duidelijk zijn voor wie de foto’s hiernaast bekijkt… Nu is het weer een gezellige b&b die van alle moderne gemakken is voorzien. U bent er natuurlijk van harte welkom!

Neem vrijblijvend contact op

 • Kantoor/bezoekadres l’Arden’aide
  Basse Sauvenière 11,
  6940 Barvaux sur Ourthe (Durbuy)
  België
 • BTW-nummer: BE 0899992724
 • BE:     +32(0)493771376
 • Telefoon BE:   +32(0)84222720
 • Mobiel NL:     +31(0)620602584

Contactformulier

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

l’Arden’aide zoekt assistentie
Woon je in of vlak buiten de Ardennen, heb je twee rechterhanden (en ervaring in de bouw), ben je zelfstandige en red je je uitstekend in het Frans? Dan kunnen wij je wellicht aan extra werk helpen. Neem contact op  >